Matka alkaa

Hei kaikille! Olen Mäntyharjun Fysiohuoneella työskentelevä Fysioterapeutti ja  Personal Trainer  Emma Roikonen. Täällä blogin puolella on tarkoitus seurata erään 55-vuotiaan miesasiakkaani personal training valmennusta.  Toki mahdollisesti kirjoitan muistakin aiheista, kunhan pääsen ensin vauhtiin ja blogin kirjoittamisesta tulee minulle tutumpaa.

Mutta mennäänpä nyt sitten aiheeseen! Valmennettavani on jonkin verran ylipainoinen mies, jolla on perussairauksina 2 tyypin diabetes ja korkea verenpaine. Hän kärsii jonkin verran myös hermovauriokivuista. Tällä hetkellä kovin kipu on oikealla kyljen ja selän alueella. Asiakkaalla ei ole todettu mitään, mikä selittäisi oireet ja kovat kivut. Kipua on hoidettu nyt jonkin verran erilaisin käsittelyin sekä esimerkiksi akupunktiolla. Varsinkin akupunktion asiakas on kokenut nyt tilannetta parantaneen.

Miehen työkyky on heikentynyt, mikä harmittaa häntä kovasti. Hän työskentelee kokkina ja toivoo, että tässä hommassa myös pystyisi jatkamaan.  Projektin yksi keskeisimmistä tavoitteista onkin työkyvyn saavuttaminen. Tällä hetkellä työkykyyn vaikuttaa esimerkiksi se, että kivut haittaavat työhön keskittymistä. Myös tiettyjä asentoja on pakko varoa ja tämä aiheuttaa ärsyyntymistä ja tuskastumista.  Kenellepä ei aiheuttaisi?

Ensimmäisellä kerralla jutustelun lisäksi, otin asiakkaan sen hetkiset mitat ja vähän testasimme myös tämän hetkistä kuntoa. Seuraavaksi mennäänkin näihin  tuloksiin!

Lähtökohta numeroin ja kuvin:

Paino: 119 kg

Pituus: 191 cm

Vyötärö: 135 cm

Käsivarsi hauiksen kohdalta:  oikea 34 cm, vasen 33 cm

Rinnan ympärys: 123 cm

Lantion ympärys: 123 cm

Reiden keskikohta: oikea 50cm, vasen 49 cm                               

IMG_0007IMG_0010

Tosiaan teetin asiakkaalle myös muutaman lihaskuntoliikkeen testimielessä, jotta myös näistä voimme seurata edistymistä. Tarkoituksena testissä oli tehdä 30s aikana niin monta toistoa kun kerkeää/pystyy/jaksaa.  Tässä testin tulokset:

Kyykyt: 11 toistoa

Punnerrukset: 2 toistoa ( oikea olkapää kipeä, eikä sallinut liikkeen tekemistä enempää)

Vatsalihakset: 12 toistoa 

Lisäksi harjoittelimme lannerangan ja alaselän oikeaa asentoa. On vaikea sanoa, onko alaselän huono asento johtanut alueen kipeytymiseen, vai onko kipu johtanut huonoon asentoon. Niin tai näin aloitimme harjoitteilla, jotka auttavat asiakasta hahmottamaan ja tunnistamaan paremmin lantion oikeaa asentoa. Tärkeää on myös löytää ja oppia aktivoimaan keskivartalon syvät lihakset. Näiden harjoitteiden myötä toki pyrimme myös siihen, että kipeä kylki saataisiin parempaan kuntoon…niin kuin koko mieskin!

Näillä ajatuksilla on siis tarkoitus lähteä liikkeelle. Tarkoituksena on tavata nyt alkuun pari kertaa viikossa, mikäli aikataulu sallii. Ensin aloitamme harjoittelun kevyemmin, jotta nähdään myös harjoittelun vaikutus mahdollisesti tällä hetkellä oleviin kipuihin. 

Toivotan kaikki lukijat lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan tätä matkaa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s